Обучения

„Курс по първа помощ“

Курсът по оцеляване се дели на две части - за Начинаещи и за Напреднали, като включва основни познания по планиране, навигация, работа с въже, първа помощ и адекватна реакция в неочаквана ситуация.


2 дни

12

Първа Помощ

В нашите курсове по бърза помощ, ще ви покажем как да регирате правилно и максимално бързо в случай на инцидент. Вашите познания ще могат да спасят човешки живот, което ги прави безценни!Винг Чун, БлицФайт, Самоотбрана

Може да се включите в нашите курсове по самоотбрана, стресмениджмънт, превенция на насилието. В тях работим за изграждане на цялостна комуникативна концепция за по-добро качество на мислене, както и поставяне на физически и психологически граници.Всеки е гледал или чел за различни начини за оцеляване сред природата, но не всеки е имал възможност да се научи от хора с опит, както и да изпробва наученото в реалистичен сценарий. В курсовете по оцеляване в природата на Другата Земя правим точно това с помощта на нашия екип от специалисти, много от които са сертифицирани планински спасители и имат опит и като доброволци към звената на гражданска защита. В нашият начален курс ще ви предложим добре обмислен пакет от информация и практични методи за оцеляване: Как да планирате експедициите си? Какво да носим и колко? Навигация - компас, изолиния, азимут, GPS, MGRS и други сложни думи. Подслон - или когато стане тъмно. Огън - ... и студено. Вода - ами ако ожаднеем Храна - набавяне на биопродукти от природата. Възли - или за какво още служи въжето. Медицина - какво да правим, когато нещо се обърка? Опасности и адекватна реакция - колко важно е да мислим правилно и навреме! Минимална възраст на курсистите: 14 год.

Времетраене 2 дни Брой души 12

Другата Земя организира курсове по оказване на долекарска помощ (първа помощ) при различни ситуации. Програмата е разработена на базата на водещите съвременни концепции и ръководства в областта на първата долекарска помощ и спешната медицина, одобрени от Световната Здравна Организация.

Времетраене Брой души

Какво е Винг Чун? Винг Чун е китайско бойно изкуство с 350 годишна история и традиция. Предавано от учител на ученик и така знанието е запазено и не е изгубено до днес. Винг Чун е съобразено и със съвременната ситуация на стрес, агресия и насилие. Отговаря най-точно на изискванията на една модерна и съвършена система за самоотбрана.Винг Чун не е спорт, не е подготовка за състезание и печелене на медали. Няма правила, правилници, категории и забранени атаки. Винг Чун ви подготвя ако бъдете нападнати на улицата, в колата, на спирката или там, където не очаквате. Винг Чун Ви подготвя да реагирате правилно и адекватно и да защитите себе си и вашите близки. Винг Чун има за цел да подобри вашите физически и психически качества. Да създаде умения за справяне в екстремални ситуации, за да придобиете увереност в себе си и във вашите действия. Винг Чун е постигане на максимален ефект за минимално време чрез бързи, къси и икономични, но поразяващи удари в слабите части на противника или противниците. Ще тренирате бой във всички дистанции – удари с крака, ръце, лакти, колене, ключове, хвърляния и бой на земя.

Времетраене Брой души